Primăria Orașului Cugir anuleaza activitățile culturale din 2020, iar banii programati pentru organizarea lor vor fi directionati către instititutiile și serviciile aflate în prima linie a luptei împotriva coronavirus.

Mai exact, este vorba de suma de 400.000 lei destinată organizării mai multor evenimente printre care: „Zilele Tineretului”, „Festivalul de Dansuri și Tradiții Populare Vinerea” și „Toamna Cugireană”.

Banii vor fi utilizați pentru procurarea materialelor de protectie de care au nevoie personalul medical al Spitalului Orășenesc, asistenții sociali din cadrul SPAS, precum și polițiștii de la Poliția Orășenească și Poliția Locală. Totodată, din acești bani se vor achiziționa dispozitivele și dezinfectantii necesari dezinfectării scărilor de bloc și a străzilor.

„Nimic nu este mai important decât sănătatea oamenilor din localitate. Chiar dacă aceste activități își au rolul lor, în momentul de față renunțăm la ceea ce nu este urgent și necesar pentru a asigura resursele de care au nevoie cei aflați în lînă întâi în lupta împotriva COVID-19. După ce vom trece cu bine peste această perioadă și vom reveni la normal, vom relua și activitățile culturale, care trebuie să facă parte din viață noastră”, a precizat Primarul Adrian Teban.

Inițiativa va fi supusă aprobării Consiliului Local Cugir, la următoarea ședință ordinară, din această lună.