“Prea rebel să fii condus”: Campanie de informare a elevilor de liceu din Cugir privind consumul de droguri și traficul de persoane

Spread the love

antidrog-cugir-eleviAmfiteatrul „David Prodan” din cadrul colegiului cu același nume a găzduit joi, o activitate informală de prevenire a consumului de droguri și a traficului de persoane. Au fost prezenți aproximativ 70 de elevi aparținând claselor a IX-XI-a din cadrul colegiului cugirean. De la ora 11.00, timp de două ore, la celălalt liceu din oraș, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, a avut loc același tip de acțiune de informare, la care au participat 100 de elevi ai claselor IX-XII.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia, structură componentă a Agenției Naționale Antidrog, reprezentat Claudiu Dușa (coordonator CPECA Alba) și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba, reprezentată de Iuliana Leah, inspector de specialitate.

Reprezentanții celor două instituții au oferit informaţii tinerilor cu privire la efectele negative ale consumului de droguri și a substanțelor noi cu proprietăți  psihoactive și la traficul de persoane. Aceștia le-au explicat celor prezenți legislația în vigoare – mai ales pedepsele pentru consumul şi traficul de droguri. Elevilor le-au mai fost prezentate și serviciile Agenției Antidrog.

La final, elevii au purtat discuții libere cu specialiștii.

Potrivit unui studiu realizat în anul 2009 de specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog la nivelul a 35 de grupuri școlare, s-a constatat că un procent de 10% dintre elevi au apelat la substanțe interzise. Elevii intervievați în cadrul studiului au avut vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

antidrog-cugir-eleviSpecialiștii le-au reamintit elevilor să apeleze ori de câte ori au probleme sau dacă cunosc pe cineva care consumă droguri, la Tel-Verde 0800.8700.700, disponibil zilnic în zilele de luni-vineri între orele 8.00 şi 16.00.


Spread the love

Comments

comments