Sâmbătă, 25 aprilie 2020, între orele 20.00 – 24.00, la Cugir a avut loc o acțiune de menținere a siguranței publice și respectarea restricțiilor impuse de starea de urgență. La acțiune, alături de polițiștii din Cugir, au participat jandarmi, polițiști locali si polițiștii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale.

Cu această ocazie au fost controlate 109 persoane și 46 de autovehicule și au fost verificate 34 de persoane aflate în izolare.

În cadrul acestei acțiuni, în jurul orei 23.00, polițiștii cugireni au intervenit la locuința unei tinere de 29 de ani din localitate, unde avea loc o petrecere. Oamenii legii au identificat 9 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, care fie nu a putut prezenta declarația pe propria răspundere, fie aceasta nu era completată corespunzător.

Pentru neregulile depistate polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 de lei, iar față de organizatoarea petrecerii a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.