Conferința părintelui sibian Costantin Necula:Hristos,Domnul cel Înălțat și vindecarea noastră de păcat

Spread the love

Conferința religioasă de la Casa de Cultură Cugir,de ieri,13 iunie a.c.,a reunit un număr de 100 de persoane care au ținut să vină să îl vadă pe părintele Constantin Necula.

Părintele lector universitar doctor Constantin Necula,de la facultatea de Teologie Ortodoxa “Andrei Șaguna”Sibiu,a captivat atenția publicului cugirean vorbind despre “Hristos,Domnul cel Înălțat și vindecarea noastră de păcat”.

Părintele a fost prezentat de către președinta Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români Filiala Cugir Iacob Adriana.La cererea părintelui Necula evenimentul a debutat solemn cu o rugăciune rostită de către acesta împreună cu publicul din sală.

Acesta le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea sărbătorii sfinte a Înălțării Domnului și ce reprezintă ea pentru lumea creșină.Părintele Necula a continuat cu povestiri și întâmplări din activitatea sa de misionar și de preot.

Imaginea lui Hristos pe umerii dezrădăcinați al Sfântului Ioan Botezătorul-imaginea aceasta trebuie să o aibă permanent în minte orice creștin.

Înălțarea Domnului ne vindecă pe noi pământeni de fenomenul de Iudă pe care fiecare dintre noi îl avem.Hristos pleacă de pe pământ cu rănile răstignirii pe cruce:din palme.din picioare,a urmei lăsată de suliță în piept când a fost împuns.

El se așează cu Tatăl la masa cerească la dreapta Tătălui.Dumnezeu coboară între noi ca mâncare și băutură de exemplu la masa de duminică când ne strângem întreaga familie.

Mă bucur că sărbătoarea Înălțării Domnului a picat joia,pentru că joia a avut loc și trădarea din Grădina Ghețimani a lui Iuda.

Dar din păcate noi îl iertăm pe Iuda și îl judecăm pe Hristos când ne face bine sau când nu ne merge bine.”

Părintele Constantin Necula a declarat că Dumnezeu este ca un tată iubitor pentru noi oamenii,acesta nevrând să piardă pe nimeni:”Noi contăm pentru Dumnezeu și El contează pentru noi și nu ne va pierde pe nici unul.”

După conferinţă a urmat sesiunea de întrebări venite din partea spectatorilor, la care părintele s-a străduit să aducă răspunsuri lămuritoare.

La întrebarea cum vede acesta postul?,parintele a răspuns:”Postul nu are nici o importanță,ci postitorul are,pentru că Dumnzeu mântuiește postitorul.Efectul postului se va vedea în cer.”

O altă întrebare venită din sală a fost aceea legată de tineri și mai ales din perspectiva mijloacelor de informare televizor și internet:”Sfatul meu este plimbați-vă mai mult cu copiii,eu am o vorbă pe care o spun adesea:un televizor se închide când o inimă de părinte se deschide.Un copil care doarme liniștit este un înger care păzește cetatea.”

“Înălțarea Domnului Nostru Iisus Hristos este izvor al vindecării noaste de păcat,al propriei noaste înălțări în slava lui Dumnezeu Tatăl.Nici o revenire la viață nu poate fi fără revenirea lui Hristos,care este cea de-a doua Înviere” a declarat pentru cugireanul.ro și Ziarul Apulum pr. lect. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie „Andrei Saguna” din Sibiu.

Conferința a ținut preț de aproximativ două ore.

Sorin Giurcă.DSC02657

 


Spread the love

Comments

comments